Стреч фолио и видовете фолиа: Опаковъчни материали

Транспортирането на стоки от едно място на друго може да бъде обезсърчаваща задача, особено когато става въпрос за осигуряване на тяхната безопасност. Това е мястото, където опаковъчните материали са полезни, тъй като те осигуряват слой защита на стоките. Стреч фолиото е един от най-популярните опаковъчни материали, тъй като е здраво, гъвкаво и не оставя следи. В тази статия ще обсъдим ползите от използването на стреч фолио и различните видове фолио, налични на пазара.

Какво е стреч фолио?

Стреч фолиото е пластмасов опаковъчен материал, който се използва за опаковане на предмети и тяхното здраво закрепване на място. Изработен е от линеен полиетилен с ниска плътност (LLDPE) и е проектиран да се разтяга и прилепва към предметите, около които е увит. Еластичността на фолиото му позволява да се приспособи към формата на предмета, осигурявайки сигурно и плътно прилепване.

Предимства от използването на стреч фолио

Стреч фолиото е универсален опаковъчен материал, който предлага няколко предимства. Ето няколко причини, поради които трябва да обмислите използването на стреч фолио за вашите опаковъчни нужди.

Защита: Основната функция на стреч фолиото е да предпазва стоките от прах, вода и надраскване. Той осигурява бариера, която предпазва стоките от външни елементи по време на транспортиране.

Гъвкавост: Стреч фолиото може да се използва за опаковане на предмети с различни форми и размери, тъй като се разтяга и се приспособява към формата на обекта. Може лесно да се увива около ъглите и ръбовете, което го прави идеален опаковъчен материал за предмети с неправилна форма.

Рентабилен: Стреч фолиото е рентабилен опаковъчен материал, тъй като е лек и лесен за използване. Той намалява разходите за опаковане чрез минимизиране на необходимото количество опаковъчен материал, което от своя страна намалява разходите за доставка.

Лесен за използване: Стреч фолиото е лесно за използване и може да се постави с минимални усилия. Предлага се на ръчни и машинни ролки, което го прави подходящ както за малки, така и за големи операции.

видове фолио

Видове фолио, налични на пазара

BOPP – Целофаново фолио:

Целофановото фолио BOPP (биаксиално ориентиран полипропилен) е популярен опаковъчен материал, който предлага отлична чистота и твърдост. Това е прозрачен филм, който осигурява ясна видимост на продукта, което го прави идеален опаковъчен материал за хранителни продукти, списания и други потребителски стоки. Фолиото се предлага и в различни дебелини, което го прави подходящо за различни приложения.

BOPP – Перлено бял филм:

BOPP перлено бяло фолио е вариант на целофановото фолио, което предлага перлено покритие. Филмът е покрит със слой бял пигмент, който му придава лъскав вид. Осигурява отлична непрозрачност и е идеален за опаковане на артикули, които изискват висока степен на непрозрачност. Перленобялото фолио се използва широко в хранително-вкусовата промишленост за опаковане на закуски, бонбони и други хранителни продукти.

BOPP – Метализирано фолио:

Метализираното фолио BOPP е вариант на целофановото фолио, което е покрито със слой метален филм. Металното покритие осигурява отличен блясък и прави опаковъчния материал по-привлекателен. Метализираното фолио се използва широко за опаковане на артикули, които изискват висока степен на блясък, като опаковки за подаръци, шоколадови бонбони и сладкарски изделия.

Cast-PP – Целофаново фолио (разтегливо):

Cast-PP (Cast Polypropylene) фолио от целофан е разтеглив опаковъчен материал, който се използва за опаковане на хранителни продукти, играчки и други потребителски стоки. Фолиото е изработено от полипропиленова смола и е обработено със специална формула, която осигурява отлична разтегливост. Приспособява се към формата на предмета, осигурявайки плътно и сигурно прилягане.

LD-PE – Полиетиленово фолио и ръкав:

LD-PE (полиетилен с ниска плътност) фолио и ръкав обикновено се използват за опаковане на артикули като дрехи, мебели и електрически уреди. Фолиото е издръжливо и гъвкаво, осигуряващо отлична защита на стоките по време на транспорт. Ръкавът се предлага в различни размери и може лесно да се нахлузи върху продукта, осигурявайки защитен слой.

HD-PE – Шумно полиетиленово фолио и ръкав:

HD-PE (полиетилен с висока плътност) шумен полиетиленов филм и ръкав се използват за опаковане на тежкотоварни артикули като строителни материали, метални тръби и други промишлени стоки. Фолиото е по-дебело от LD-PE фолиото, което го прави по-издръжливо и устойчиво на разкъсване. Филмът издава шумолене, когато се движи, което предупреждава хората наблизо за наличието на стоките.

Като заключение, стреч фолиото е универсален опаковъчен материал, който предлага няколко предимства. Осигурява отлична защита на стоките по време на транспортиране и е подходящ за опаковане на предмети с различна форма и размер. Различните видове фолио, налични на пазара, предлагат широка гама от възможности за избор в зависимост от изискванията на продукта. Така че следващия път, когато трябва да транспортирате стоки, обмислете използването на стреч фолио, за да гарантирате тяхната безопасност.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!